Kristine Brunmark – Journalist
  • DENNE ER EKTE! Kronprinsesse Mette-Marits nye Birkin-veske er fra Hermès og koster 64 000 kroner. Hun viste den frem under et Sveits-besøk forrige uke, skriver MinMote.no/VGNett. Her faksimile av siden.
  • FIKK REFS: Tone Damli Aaberge, faksimile fra Dagbladet. Foto: Alex Herron / Eccentric Music.
  • Izabella_slider_A_03
  • FIKK REFS: Tone Damli Aaberge, faksimile fra Dagbladet. Foto: Alex Herron / Eccentric Music.
  • Faksimile fra Dagbladet 31.01.2012
  • plumbobilde(2)
  • Izabella_slider_C_02
  • Izabella_slider_B_02
01 feb

Når vær varsler krig

Written by • Posted in: Bloggerier

Faksimile fra Dagbladet 31.01.2012

En gang var kald krig noe som utspilte seg mellom Øst og Vest. Eller mellom Vesten og Bak Jernteppet, som vi også kalte det.

I dag er kald krig noe som herjer kommentarfeltene under saker som på nettavisene handler om været. Fortrinnsvis vinterstid. Med mindre saken inneholder ord som “global oppvarming” eller “klimakrise”. Da har debattene, som noen også kaller det, en tendens til gradvis å vokse fra Pent, via Yr til Storm før den når Orkan. Da må en FN-utsending, på nettet kalt moderator – inn å minne om at det finnes konvensjoner for hvilke skyts man kan benytte i en ordkrig.

La oss ta Dagbladet her forleden. “Nå blir det enda kaldere” var tittelen på saken som forsikret oss om at deilig, kaldt vintervær var på vei mot oss her på oljeberget. Ingen ekstremkulde, altså, bare Blå Swix-grader og kakaotemperatur.

Men stakkars de bosatte øst på kontinentet, altså Bak Jernteppet. I Ukraina og Polen hadde flere titall mennesker frosset i hjel da gradestokken viste minus 30 grader. Supper og tepper til hjemløse ble delt ut. “Også i Litauen, Tsjekkia, Serbia, Romania og Bulgaria meldes det om dødsfall som følge av kuldebølgen, som ifølge meteorologene skyldes en kaldfront fra Sibir”, skrev Dagbladet 30. januar.

Dermed var ordkrigen i gang. Kommentarfeltgeneralene inntok skyttergravene. Så langt nedi dem var enkelte, at de skjøt godt over målet. Referat fra protokollen:

Debattant 1 Ruarc Stonedog humrer, men krever samtidig svar av politikerne fordi de har bygget en kjempedyr  opera i vannkanten. De tror jo at havet skal stige 7 meter?

Ikke det at det står noe om opera eller at havet skal stige i Dagbladets sak, men det er sikkert godt å få det ut. Ruarc får fem “likes”

Debattant 2 “mokki” minner om at vinter’n vanligvis er kald i Norge. I gamle dager var det alltid minus 18 til minus 25 grader i januar og februar, bortsett fra på Røros, der var det enda kaldere. “Da var det ingen som skrek om ekstremkulde og global oppvarming. Kjøp dere lue og votter ei varm jakke og vintersko i stede for tøysko,så klarer nok de aller fleste seg gjennom vinteren her i Norge”, råder “mokki”, og bringer dermed global oppvarming på banen.

Debattant 3 Emeritus korrigerer Dagbladets fakta, som ifølge saken kommer fra NTB, som har AP som kilde:

“Vi har ikke hatt minus 30 grader i Polen iaar  !! Det laveste til idag har vaer minus 22 grader, men temperaturen «ventes» aa fall ned mot minus 30 grader. Sist natt hadde vi minus 20 her i sydost !

Dernest følger en rekke opp om at klima er elitens nye religion. Hans_Erik minner om Gud og Satan (skrevet S*atan, trolig fordi moderator da ikke luker det vekk?), men strengt tatt har ikke hans innlegg noe med været å gjøre. Trolig mener Hans_Erik det ikke er så mye å gjøre med hetebølgen der S*atan regjerer.

Navn på andre ansvarlige er sikkert nevn. Men trusler og sjikane mot enkeltpersoner blir fjernet av redaksjonens moderatorer. Slikt kalles usakligheter. Plasser skylda hos partiene.

Beemera forteller at global oppvarming er en bløff AP/SV har funnet opp. “AP/SV idiotene tror på alt bare de får løpe rundt og gi vekk våre skattepenger i hytt og pine. I jakten på en fet stilling etter karrieren er over”.

Beemera får 59 likes.

Han får forresten støtte av Silverpink, som har det norske flagget som vignettfoto: «Global oppvarming» er bare en «unnskyldning» for å legge på oss en haaaug av avgifter osv.” (44 likes).

Det er så mange innlegg at jeg gir opp å lese alle. Jeg lurer en stund på om det er et representativt utvalg som leser og debatterer Dagbladets værsaker. Eller kan det være en slags politisk polarisering?

Dagen etter har Dagbladet en ny værsak.

Tittel: “Det britiske forsvaret inn mot Norge-kulda”

Ingress: Helsemyndighetene advarer mot kuldesjokk.

http://www.dagbladet.no/2012/01/31/nyheter/utenriks/storbritannia/veret/20024043/

Jeg anbefaler kommentarfeltet. Er det rart det blir krig i verden…

 

 

Hvis du likte dette innlegget, del gjerne med andre.

Leave a Reply

Arkiv

Siste innlegg

Kontaktinformasjon

Kristine Brunmark
Telefon: 901 28 560
Telefon: 66 78 57 55
E-post: kristine [at] brunmark.no
Twitter: @kbrunmark

Meta