Kristine Brunmark – Journalist
  • Faksimile fra Dagbladet 31.01.2012
  • FIKK REFS: Tone Damli Aaberge, faksimile fra Dagbladet. Foto: Alex Herron / Eccentric Music.
  • FIKK REFS: Tone Damli Aaberge, faksimile fra Dagbladet. Foto: Alex Herron / Eccentric Music.
  • Izabella_slider_B_02
  • plumbobilde(2)
  • Izabella_slider_A_03
  • DENNE ER EKTE! Kronprinsesse Mette-Marits nye Birkin-veske er fra Hermès og koster 64 000 kroner. Hun viste den frem under et Sveits-besøk forrige uke, skriver MinMote.no/VGNett. Her faksimile av siden.
  • Izabella_slider_C_02
22 feb

Kronprinsessen og Hermès –gåsene

Written by • Posted in: Bloggerier, FORSIDESAKER

Kronprinsesse Mette-Marit har vist seg med sin nye veske, en Birkin-bag fra det franske luksusmerket Hermès. Prisen på 64 000 kroner tilsvarer ett års fadderskap i for eksempel Plan eller Unicef for mer enn 20 barn.

Ååh, nå er jeg moralsk, usaklig og urettferdig! Selvsagt er det ufint å sammenligne med barn i Afrika. Eller Asia, eller Sør-Amerika, for den saks skyld. Det har foreldre gjort til alle tider. Hva er vel teitere å si til poden ved middagsbordet enn “spis opp maten din, tenk på barna i Afrika”.

Jeg trekker det derfor tilbake. Kronprinsesse Mette-Marit, vårt fremste stilikon og flotte ambassadør for norsk næringsliv og Kirkens Bymisjon, er nemlig medvirkende, uvitende vel og merke!, til at barn i nettopp Afrika og Asia – muligens også Sør-Amerika – faktisk får mat. Det serveres de på fabrikkene der de arbeider i stedet for å gå på skole. Barn har med sine små fingre det fortrinnet at de er suverene til å knyte og sy kopier av vesker fra verdens fremste luksusmerker: Hermès, Louis Vuitton, Balenciaga, Mulberry, Gucci, Chanel… Slike som Kari Hvermannsen kjøper med seg hjem fra charterturen på Tenerife og andre tempererte steder.  Kari har selvsagt ikke råd til å kjøpe de ekte veskene som superstjernene flasher på shoppingturen. Men når muligheten til å gå med en så å si helt lik byr seg, er det bare å bla opp 20, 40 eller 50 euro for den rålekre saken i preget skai med en glidelås som bare er litt treg.

Hermegås er en hedersbetegnelse om det er en fashionista eller kongelig stjerne det Hermès etter.  Det er nettopp derfor stilikonene får fete rabatter,eller sågar tilsendt lekkerbisknene gratis: For at andre skal herme etter dem og kjøpe greiene luksusprodusentene lager.

Men hvorfor bla opp mye når lite holder? At deler av pengene fra piratproduksjonen går til å finansiere terror eller krig, er trolig bare proteksjonistisk gåsevås fra luksusprodusenter som vil verne sitt hegemoni pluss tiggende organisasjoner. De fleste veskene lages sikkert av voksne. Uansett angår  det ikke oss, vi gir penger til tv-aksjonen.

Jeg unner virkelig Mette-Marit alle veskene hun har. De kongelige gjør en viktig jobb ved å representere oss blant høy og lav ute og hjemme. Det skal være forskjell på kongelige og allmuen, slik det er forskjell på apanasjen og grunnpensjonen i Folketrygden.  Sistnevnte er på drøye 75 600 kroner pr år.

Det holder tross alt til en veske!

Her kan du lese nyhetssaken om Kronprinsesse Mette-Marits nye veske – : http://minmote.no/index.php/2012/02/prislapp-pa-mette-marits-nye-veske-64-000-kr/

 

 

 

Hvis du likte dette innlegget, del gjerne med andre.

Leave a Reply

Arkiv

Siste innlegg

Kontaktinformasjon

Kristine Brunmark
Telefon: 901 28 560
Telefon: 66 78 57 55
E-post: kristine [at] brunmark.no
Twitter: @kbrunmark

Meta